Alarm Sistemleri
Alarm Sistemleri

Alarm Sistemleri

 

Güvenlik Alarmı ve Alarm Sistemleri

Alarm, tehlikeli ya da tehlike oluşturabilecek bir durumu bildirmek için verilen işaret, sinyal anlamına gelir. Alarm durumu ise olası tehlikeyi önlemek için hazır ve uyanık vaziyette olma anlamı taşır. Bir alarm sistemi bir bina, ev ya da iş yerini güvende tutabilmek adına oluşturulan elektronik güvenlik sistemleridir.
Alarm sistemleri genel hatlarıyla acil durum uyarı cihazları, yangın algılama ve uyarı sistemleri, alarm izleme merkezi hizmeti, karbon monoksit sensörleri, duman dedektörlerihırsız alarmlarıpanik butonları, bekçi tur kontrol sistemi  ve kapalı devre televizyon sistemleri olan CCTV'leri kapsar.
Ayrıca, nesnelerin interneti ile birlikte yeni nesil akıllı sistemler sistemler olarak bilinen akıllı ev sistemleri aynı zamanda  alarm sistemleri teknolojilerinde de etkili olmuştur.
 
notion image
 

Güvenlik sistemleri ve alarm sistemleri arasındaki farklar nelerdir?

Alarm sistemleri ve güvenlik sistemleri arasındaki farklar göz önüne alındığında, her birinin amacını anlamak önemlidir. Alarm sistemleri, insanları yangın veya hırsız gibi potansiyel tehlikelere karşı uyarmak için tasarlanmıştır. Güvenlik sistemleri ise insanları ve mülkleri potansiyel tehditlerden korumak için tasarlanmıştır. Alarm sistemleri genellikle bir tehdidi algılamak için sensörler kullanır ve ardından insanları tehlikeye karşı uyarmak için sesli bir alarm verir. Ancak güvenlik sistemleri daha kapsamlıdır ve kameralar, hareket dedektörleri ve erişim kontrol sistemleri gibi çeşitli bileşenleri içerebilir. Bu bileşenler, potansiyeli tespit etmek ve caydırmak için birlikte çalışır.
 

Alarm Sistemleri Seçiminde Doğru Teşhisin Önemi

İyi bir genel güvenlik için hizmetler, ekipman ve alarmlar arasında bir denge olmalıdır. Bir alarm sistemi, büyük problemler olmadan çalışacak ve korunan mülk veya bina için ekonomik olarak uygulanabilir olacak şekilde planlanmalıdır.
Alarm sistemleri çeşitli şekillerde çalışabilir ve çeşitli ihtiyaçlara hizmet edebilir.
Bir alarm sistemi:
  • Yangını algılamak
  • Yetkisiz bir girişi algılamak
  • Acil bir durumda yetkilileri bilgilendirmek
  • Ekipmanı izlemek ve arızaları bildirmek için alarmlar kullanılabilir.
 
Alarm sistemleri ihtiyacı ve tipi tesis sahiplerinin ihtiyaçlarına göre değerlendirilmelidir. Bazı tesisler hırsızlık veya soyguna daha yatkın olurken, bir diğerinin yangın tehlikesi sonucu zarar görme olasılığı daha yüksek olabilir. İzmir kamera sistemleri arayışında iseniz de doğru firma ile iş yapıyor olmanız elzemdir.
 

Alarm Sistemlerinin Genel Bileşenleri

Alarm sistemleri beş temel bileşenden oluşur diyebiliriz. Bunlar:
  1. Duyu hassasiyetli alarmlar: Duyusal bir cihaz, sistemin tepki vermek üzere tasarlandığı bir uyaranı veya durumu algılamanın bir sonucu olarak alarm sinyalini başlatır. Isı ve duman dedektörleri, kapı kontakları ve güvenlik kamera sistemleri duyusal örneklerdir. Güvenlik kamera sistemleri de bu alanda değerlendirebiliriz.
  1. Kontrol birimi: Kontrol ünitesi, alarm sistemindeki tüm sensörler ve anahtarlar için son noktadır. Kontrol ünitesi genellikle ağır metal, kurcalamaya karşı dayanıklı kabinlerde bulunur. Kontrol ünitesi içindeki elemanlar, sensörlerden gelen sinyalleri almak ve bu sinyalleri kontrol ünitesi içindeki uygun son noktaya iletmek üzere düzenlenmiştir.
  1. Uyarı cihazı: Anons cihazı, alarmın devreye girdiğini gösteren görsel ve/veya sesli bir sinyal cihazıdır. sistem. Koşullara ve cihazın konumuna bağlı olarak belirli bir tür uyarı cihazı seçilir. alarm sistemi ve istenen veya gerekli yanıt. Örneğin, bir banka sessiz bir anons cihazı kullanabilir. Bir soygunu bildirmek için alarm verirken, bir okul yangını bildirmek için kornalar, sirenler ve ışıklar kullanır.
  1. Güç kaynağı: Güç kaynağı, normalde kullanılan uygun akımı ve voltajı sağlamak için genellikle filtrelenen 110 V'luk bir güç sistemidir. Bir acil durum güç kaynağı veya pil yedekleme sistemi de dahil edilmelidir.
  1. Alarm devresi: Sensörlerden gelen sinyalleri kontrol ünitesine iletmek için bir alarm devresi kullanılır, bu da sinyalleri yerel veya uzak ikaz alarm ünitesine iletir. Alarm sistemleri açık veya kapalı devre sistemlerdir. Açık devre, devreyi tamamlayan anahtar veya röle kapanana kadar akım akışı olmayan bir elektrik hattı kullanır. Kapalı bir devre, içinden akım geçen bir elektrik hattı kullanır; bu elektrik akımı akışındaki herhangi bir değişiklik bir alarm başlatacaktır.
Alarm sistemlerini oluşturan bu bileşenler hakkında detaylı bilgiler içeren Alarm sensör ve dedektörler yazısını inceleyebilirsiniz.

Alarm sistemlerinin amaçları

Bir alarm sistemi özel veya kamu mülklerine izinsiz girişleri ve istenmeyen mülk hasarlarını ve bunlardan doğacak tüm sonuçları önlemek için tasarlanmış sistemlerdir.
Güvenlik personeli ile alarm sistemleri uyum içerisinde olduğunda, teorik olarak istenmeyen tüm durumlar önlenebilir.
İzinsiz girişler başlığı hırsızlık olaylarını kapsadığı gibi bilgi sızıntısı oluşturacak durumları da içine almaktadır. Mülkiyet hasarından korunmaktan kasıt ise doğal felaketleri de içine alan bir dizi durumlar için oluşturulan deprem uyarı sistemi, yangın algılama ve uyarı sistemi gibi elektronik ağırlıklı çözümlere alarm sistemleri denmektedir.
 

Alarm Sistemleri Yazıları

 
Bu blog yazıları İzmir Güvenlik Kamera Sistemleri kuruluşu Filiz Güvenlik tarafından sağlanmaktadır.
 
 
 
 
 
 
 

İletişim Bilgileri

İletisim