Shoreditch

Shoreditch: de hipste wijk van Londen

Home / Engeland / Londen / Shoreditch: de hipste wijk van Londen

Shoreditch is een gezellige wijk in Oost-Londen en wat mij betreft is het één van de leukste plekken in de stad. Shoreditch barst van de street art, eettentjes en gezellige markten. Met name in het weekend komt deze wijk tot leven met straten vol kraampjes en straatmuzikanten. Bovendien is Shoreditch een perfecte wijk om te verblijven als je net als ik gek bent op lekker eten van over de hele wereld. Ben je al vaker in Londen geweest en wil je weten wat deze stad naast de bekende hotspots nog meer te bieden heeft? Kijk mee naar mijn tips voor Shoreditch! 

Old Spitalfields Market

De Old Spitalfields Market is een enorme overdekte markthal waar de oude Victoriaanse bouwwerken gecombineerd worden met een industriële stijl. De markthal is de hele week geopend en heeft elke dag van de week een ander thema. Zo vind je er op bepaalde dagen een fashion markt, vintage markt of kunst markt. Rondom de hal zitten  kleine en unieke winkels. Ook kun je heerlijk eten bij zowel de eetkraampjes als de restaurants die in de hal gevestigd zijn. Ik vond dit een van de gezelligste plekken van Shoreditch.

Shoreditch - Old Spitalfields Market Shoreditch - Old Spitalfields Market Shoreditch - Old Spitalfields MarketShoreditch

Street art

Shoreditch staat bekend om zijn bijzondere street art. In vrijwel elke straat zijn verschillende kunstwerken te vinden. Zelf ben ik gewoon wat gaan ronddwalen en onderweg kwam ik de mooiste kunstwerken tegen. Je kunt ook een speciale street art tour boeken waarbij je in 2 uur wordt rondgeleid door Shoreditch en Brick Lane. Onderweg zie je de mooiste street art en andere leuke bezienswaardigheden van Oost-Londen. Een 2-uur durende street art tour door Shoreditch boek je voor nog geen €22 (afhankelijk van de wisselkoers).

Shoreditch - Street artShoreditch - Street art Shoreditch - Street artShoreditch - Street art

Dark Sugars Cocoa House

Chocoladeliefhebbers moeten zeker even binnenlopen bij Dark Sugars Cocoa House. Je vindt hier rijen met bonbons en truffel. Ook hebben ze zogenaamde UCO’s: unidentified chocolate objects. Naast de winkel is er ook een klein café waar je allerlei lekkernijen met chocolade kunt proeven. Heb je zin in iets bijzonders? Probeer dan de warme chocolademelk met chili of kaneel.

Dark Sugars Chocolates, 141 Brick Lane

Shoreditch - Dark Sugar Cocoa HouseShoreditch - Dark Sugar Cocoa HouseShoreditch - Dark Sugar Cocoa HouseShoreditch - Dark Sugar Cocoa House

Sunday Upmarket

Recht tegenover Dark Sugars Cocoa House vind je de Sunday Upmarket. Deze grote hal staat op zondag bomvol met eetkraampjes van over de hele wereld. De geur komt je al van ver tegemoet en het voelde even alsof ik terug was op een nightmarket in Azië. Naast heerlijke Aziatische gerechten vind je er nog veel meer lekkers vanuit allerlei landen. Er is zelfs een Nederlandse poffertjeskraam.

Sunday Upmarket, 91 Brick Ln

Shoreditch - Sunday UpmarketShoreditch - Sunday UpmarketShoreditch - Sunday Upmarket

Vintage Market

Normaal gesproken ben ik eerlijk gezegd niet zo van de rommelmarkten en vintage kleding, maar de Vintage Market in Shoreditch vond ik heel tof om eens gezien te hebben. Via een kleine deur kom je in een enorme kelder vol met kleine winkeltjes. Je vindt hier kleding uit verschillende periodes en vrijwel alles is nog in heel goede staat. Ben je op zoek naar een bijzonder kledingstuk? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Vintage Market Shoreditch, 101 Sclater St

Shoreditch - Vintage Market

Brick Lane Market

Brick Lane is een lange en populaire straat in Shoreditch. Je vindt hier vooral veel Indiase eettentjes. Doordeweeks is dit een vrij normale straat, maar in het weekend wordt de hele straat omgetoverd tot een grote markt. Je vindt overal eetstalletjes met elk gerecht wat je je maar kunt bedenken. Ook staan er overal straatmuzikanten en kunstenaars die hun zelfgemaakte kunstwerken verkopen. In de zijstraatjes van Brick Lane vind je ook wat kleinere marktjes en een aantal hallen die ook weer vol staan met kraampjes. Brick Lane is één groot feest in het weekend, maar het kan daardoor ook erg druk worden. Ik raad je daarom aan om vroeg op de dag te gaan.

Shoreditch - Brick Lane Market Shoreditch - Brick Lane Market Shoreditch - Brick Lane MarketShoreditch - Brick Lane Market

Jack de Ripper wandeltocht

Wil je een compleet andere kant van Oost-Londen leren kennen? Doe dan een Jack de Ripper wandeltocht. Na zonsondergang ga je op pad met een gids die naar verschillende moordlocaties brengt. Uiteraard heeft hij of zij talloze verhalen over deze onopgeloste moorzaken te vertellen. Een dikke aanrader als je wilt griezelen bij verhalen over één van de beroemdste moordenaars uit de geschiedenis en tegelijkertijd Shoreditch vanuit een heel ander perspectief wilt zien.

Wahaca

Elke keer als ik in Londen ben, ‘moet’ ik even naar Wahaca. Dit is de favoriete keten van mijn vriend en mij en de vorige keer dat we in Londen waren hebben we hier maar liefst drie keer gegeten. Wahaca is opgericht door Thomasina Miers, de winnares van Masterchef UK 2005. Bij het horen van Masterchef denk je misschien aan een erg duur restaurant, maar niets is minder waar. Thomasina heeft juist een heel betaalbare keten neergezet met heerlijk en bijzonder Mexicaans eten. Ik was dan ook blij verrast om te zien dat er in Shoreditch ook een Wahaca zat. Ook deze keer stelde het niet teleur. 

Shoreditch - WahacaShoreditch - Wahaca Shoreditch - Wahaca

Ottolenghi Spitalfields

Ik ben al jaren groot fan van de Israelische kok Yotam Ottolenghi. De vorige keer ben ik in een van zijn restaurants in Londen gaan lunchen en dat was zo goed bevallen dat ik deze keer ook graag het diner wilde proberen. Gelukkig zit er een prachtige zaak van Ottolenghi in Shoreditch. Je kunt hier allerlei kleine gerechtjes bestellen die je vervolgens kunt delen. Het menu is opgedeeld in koude en warme gerechten. Deze koude gerechten liggen op grote schalen, waardoor je vast kunt kijken welk gerecht je graag zou willen bestellen. Ook voor de toetjes kun je kiezen uit prachtig tentoongestelde gebakjes. De gerechten waren enorm lekker en stuk voor stuk bijzonder gekruid. Mijn favorieten waren de zoete aardappel met vijgen en geitenkaas, de verse tonijn met gember en soja en de gegrilde pompoen. Ottolenghi Spitalfields is wat mij betreft echt een aanrader als je bijzonder uit eten wilt. 

Ottolenghi, 50 Artillery Ln

Shoreditch - Ottolenghi SpitalfieldsShoreditch - Ottolenghi SpitalfieldsShoreditch - Ottolenghi SpitalfieldsShoreditch - Ottolenghi Spitalfields Shoreditch - Ottolenghi SpitalfieldsShoreditch - Ottolenghi Spitalfields

Mayor of Scaredy Cat Town

De Mayor of Scaredy Cat Town is een geheime cocktailbar gevestigd in het populaire restaurant The Breakfast Club. Wanneer je hier naar binnen gaat en tegen het personeel zegt dat je de Mayor wil spreken, word je meegenomen naar een koelkast. Achter de deur van deze koelkast zit een trap die je naar een ondergrondse bar brengt. Je mag echter niet meer door deze deur naar buiten, omdat dit te veel zou opvallen. Wanneer je de bar via de speciale uitgang verlaat, kom je uit in de wc’s van het restaurant. Het is de bedoeling dat je zo nonchalant mogelijk de wc uitloopt, zodat de rest van het restaurant niets merkt. Het wordt zelfs erg gewaardeerd als je je gulp nog open laat staan of een stuk toiletpapier uit je broek laat hangen. Een erg bijzondere ervaring!

Mayor of Scaredy Cat Town, 12-16 Artillery Ln

Shoreditch - Breakfast ClubShoreditch - geheime bar

Sky Garden

De Sky Garden ligt net niet meer in Shoreditch zelf, maar aangezien het op een kwartier lopen van Liverpool Street ligt, is het perfect te combineren met een bezoek aan deze wijk. De Sky Garden is een enorme glazen koepel op de bovenste verdieping van de wolkenkrabber 20 Fenchurch Street. In deze koepel is een grote exotische tuin gebouwd. Vanaf de 155 meter hoge Sky Garden heb je een geweldig en uniek 360 graden uitzicht over de stad terwijl je omgeven wordt door de mooiste bloemen en planten. De entree voor de Sky Garden is bovendien helemaal gratis. Er zijn echter maar een beperkt aantal tickets per dag beschikbaar. Je kunt deze tickets via de website van de Sky Garden vanaf drie weken van tevoren bestellen. Zijn er geen tickets meer beschikbaar in de periode waarin jij in Londen bent? Dan kun je ook een reservering maken in één van de restaurants of bars van de Sky Garden. Je mag dan alsnog gratis naar binnen, maar je zult dus wel iets te eten of drinken moeten bestellen.

Favoriete plekken in Londen - Londen Skygarden Favoriete plekken in Londen - Londen SkygardenFavoriete plekken in Londen - Londen Skygarden

Hoe kom je in Shoreditch?

Shoreditch is heel gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Je kunt het beste de metro of trein pakken naar Liverpool Street. Land je op Stansted Airport? Dan kun je het beste met de Stansted Express naar Liverpool Street. Naast Liverpool Street liggen ook de metrostations Aldgate, Old Street en Moorgate in of vlakbij Shoreditch. Vanuit Shoreditch kun je ook prima naar de Thames lopen voor een mooie wandeling over de Queen’s Walk en Southbank.

Shoreditch

Wanneer kun je Shoreditch het beste bezoeken?

Shoreditch is elke dag van de week de moeite waard, maar indien mogelijk raad ik je aan om Shoreditch in het weekend te bezoeken en dan met name op zondag. In het weekend komt deze buurt pas echt tot leven met alle kraampjes en het heerlijke eten op elke hoek van de straat. De markten trekken wel veel bezoekers, dus houd er rekening mee dat het in het weekend een heel stuk drukker is in Shoreditch. Wil je de wijk in alle rust verkennen, dan kun je beter doordeweeks gaan.

Shoreditch - Old Spitalfields Market

Overnachten in Shoreditch

Shoreditch ligt niet alleen centraal, het is ook een erg leuke wijk om te overnachten. Ik sliep zelf 4 nachten in het Point A Hotel London Liverpool Street. Dit is een goede budgetoptie voor privékamers met eigen badkamer. De kamers zijn wel klein en wat gehorig en hebben in sommige gevallen geen raam. Aan de andere kant is het er wel schoon, modern en van alle gemakken voorzien. Bovendien was er elke ochtend een heerlijk ontbijt.  Overnacht je ergens waar je ontbijt niet inbegrepen zit? Ga dan zeker eens naar The Breakfast Club . Ik vond het bijna jammer dat wij gratis ontbijt kregen, want ik had dit leuke zaakje graag uitgeprobeerd.

Shoreditch - Hotel Shoreditch - Hotel

Onze andere tips voor accommodaties in Shoreditch

Designhotel

CitizenM

Hip hotel op slechts 10 minuten lopen van Liverpool Station.

Appartement

Crashpads Shoreditch Mini Lofts

Heerlijk ruim appartement vlakbij Brick Lane.

Budget hotel

Ibis London City – Shoreditch

Net budgethotel op de grens van London City en Shoreditch.

Meer zien en doen in Londen

Londen is een heerlijke stad en door mijn bezoek aan Shoreditch heb ik ontdekt dat Londen nog veel meer te bieden heeft dan ik al dacht. Ik vind deze wijk echt een aanrader en ik ga er zeker terug tijdens mijn volgende bezoek aan Londen.  Zoek je tips voor andere wijken of bezienswaardigheden in Londen? Check dan zeker onderstaande artikelen!

Londen - de mooiste bezienswaardigheden en de beste tips Favoriete plekken in Londen - London Queens Walk Southbank

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

13 reacties op “Shoreditch: de hipste wijk van Londen”

  1. Ik was 2 dagen in Londen in februari, maar nu lees ik allemaal toffe dingen over Shoreditch. Dus een goed excuus om nog een keer die kant op te gaan 😉

  2. Wat een leuke tips !! Trip staat gepland voor eind november dus nog voldoende tijd om plannen te maken, maar deze site enorm.

    1. Wat gaaf dat je in november naar Londen gaat Carla! Alleen maar leuk om vast van alles te plannen voor je trip. Veel plezier met de voorpret en natuurlijk ook alvast een hele mooie reis gewenst! Londen is super en ik weet zeker dat je een geweldige tijd gaat hebben.

    1. Hi Vroukje, bedankt voor de tip! Heb je dit zelf getest? Ik kan het op de officiële site van Sky Garden niet vinden helaas, maar dat zou wel erg mooi nieuws zijn!

    1. Wat gaaf Sarah! Ik hoop dat je een hele leuke tijd hebt gehad in Londen en dat je genoten hebt van Shoreditch. Ik vond het echt een leuke wijk.

  3. Bedankt voor de tips!! Dit zijn pas echt orginele, en zo toevalig ik heb nu zonder je artikel te lezen ook gereserveerd bij Point A hotel

    1. Wat leuk dat je van plan bent om volgend jaar naar Londen te gaan Marcella! Shoreditch is echt een leuke wijk waar je heerlijk kunt eten. Alvast veel plezier!

    1. Wij hebben beide keren niet gereserveerd. Het zat echter wel vrij vol, dus als je zeker wil zijn van een plaatsje of als je in een populaire periode reist, dan zou ik wel aanraden om te reserveren. Het was in ieder geval echt de moeite waard!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven