PlayerUnknown's Battlegrounds heeft wereldwijd 30 miljoen spelers

PUBG Corp, het door BlueHole opgerichte dochterbedrijf voor PlayerUnknown's Battlegrounds, heeft bekendgemaakt dat de populaire shooter inmiddels meer dan 30 miljoen spelers heeft op de pc en de Xbox One.

Het bedrijf maakte niet bekend hoeveel keer PlayerUnknown's Battlegrounds is verkocht voor de Xbox One, maar aangezien de game sinds 12 december uit is op de console als early access-titel, heeft de pc nog verreweg het grootste aandeel in het bereiken van het aantal van dertig miljoen spelers.

Begin november maakte de studio bekend dat er wereldwijd twintig miljoen exemplaren van PlayerUnknown's Battlegrounds waren verkocht. Dat betekent dat de game in ruim een maand tijd tien miljoen spelers erbij heeft gekregen. In september lag het aantal verkochte exemplaren van de game nog op tien miljoen stuks en in augustus op vijf miljoen.

Het behalen van dit aantal spelers valt samen met het uitkomen van de grote PC 1.0-patch voor PlayerUnknown's Battlegrounds. Deze update, waarmee de game op 21 december uit de early access-status kwam, heeft onder meer het vaulting-systeem toegevoegd. Spelers kunnen daarmee bijvoorbeeld door ramen en over hekken springen. Andere vernieuwingen zijn het feit dat afgevuurde kogels en projectielen meer beïnvloed worden door luchtweerstand en dat er nu killcams zijn toegevoegd.

Onlangs is er een nieuwe map aan de game toegevoegd. Deze woestijnmap genaamd Miramar is gesitueerd in een woestijnsetting in Midden- of Zuid-Amerika en heeft nogal wat steile kliffen die het speelveld deels begrenzen. Ten opzichte van de huidige Erangel-map heeft het woestijngebied meer en grotere stadjes. De nieuwe map heeft exclusieve wapens en een exclusieve off-road truck en jetski.

Terugkijken: preview van de Xbox One-versie en de nieuwe map van PUBG.

Door Joris Jansen

Redacteur

22-12-2017 • 10:42

86 Linkedin Whatsapp

Reacties (86)

86
84
41
10
0
27
Wijzig sortering
Gisteravond inderdaad in squad zitten spelen. Natuurlijk compleet kansloos op een nieuwe map, geen idee waar alles is, maar we hebben we veel lol gehad. Ondanks de gruwelijke lagg inderdaad, maar hopelijk wordt dat minder als de nieuwigheid er af is.

Ik hoop vooral op meer mogelijkheden je eigen custom game te starten. Wat nou als ik gewoon met 8 man op een kleine map wat rotzooi wil trappen... nu nog niet mogelijk, alleen bekende streamers krijgen zo'n optie. Maar goed, misschien in de toekomst :)
Heb gister op launchday mijn nieuwste versie van mijn map uitgebracht. Mocht je nog wat basis dingen willen weten van Miramar dan is mijn map wel handig als beginpunt, maar er moet nog veel aan worden toegevoegd in de toekomst :P
Heey jouw naam staat op mijn vel papier!!! Bedankt voor je kaart man

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 23 december 2017 21:12]

De rubber banding was vreselijk inderdaad, maar de game voelde een stuk beter geoptimized aan, en de nieuwe map is ook leuk!
Gebruiken ze de term rubber banding nu ook voor lagg?

Het is een term voor racing games waar de tegenstanders kunstmatig bij je in de buurt gehouden worden door of ze langzamer te maken als je achter staat of sneller te maken als je voor staat. Wat natuurlijk iets heel anders is dan lagg...
Rubber banding is een term voor een specifieke vorm van server-client problemen.

Met lag wordt normaliter bedoeld dat er een bepaalde vertraging zit tussen de acties van de speler en het effect daarvan doordat er een latency zit tussen het versturen van een commando op de client, het verwerken daarvan op de server en het resultaat weer ontvangen op de client.

Wat er bij rubber banding gebeurt is dat de server en client niet meer synchroon lopen en de laatste acties van de client genegeerd worden. De client wordt dus enkele ticks terug gezet naar de laatst bekende positie op de server. Dit effect lijkt sterk op het vast zitten aan een elastiek waarbij je door de server teruggetrokken wordt nadat je enkele stappen vooruit gezet hebt.
Volgens mij is tegenwoordig het verhaal wat Tsurany hieronder uitlegt de bekendere vorm van rubberbanding (in tegenstelling tot Rubber band AI)
hahahaha, dat heet ketchup.
Dat wordt vaak "catch-up"-systeem genoemd. Behalve Mario Kart kwam ik dit voor het eerst tegen in de eerste Need for Speed: Underground, als je geen party game aan het doen bent vind ik het maar lame :P
het zat al in de allereeste need for speed ... op de sega saturn / pc heb ik die gehad
Wat meer mogelijkheden met MP zou fijner zijn. misschien zelf servers hosten, naast de "officiele" zou denk ik leuke toevoeging zijn.
Wat meer mogelijkheden met MP zou fijner zijn. misschien zelf servers hosten, naast de "officiele" zou denk ik leuke toevoeging zijn.
Je weet dat het mogelijk is om je eigen server te hosten he
Dat is op dit moment niet mogelijk voor de normale speler. Deze optie is enkel op kleine schaal beschikbaar voor zeer grote communities of voor bekende streamers die genoeg volgers hebben. Een relatief kleine community, zoals de Tweakers Discord, krijgt dit niet voor elkaar.

Zie hier wat de eisen zijn: https://playbattlegrounds.com/partners.pu
Eentje zonder deadzone waarin je 24/7 in leven kunt blijven als je goed speelt. Of een mode met respawn waarin je alles houd vind na dat je dood bent gegaan, een soort van team TDM.
Die grote streamers krijgen die opties om het uit te testen. Vrij logish natuurlijk want als er dan bugs zijn die gevonden moeten worden is er 99,9% kans dat er beeldmateriaal van beschikbaar is.
Die nieuwe opties staan gewoon op de test servers die voor iedereen beschikbaar is
Hoewel het nog niet actief is, is er al ergens in de code een mogelijkheid to ping limiet ingebouwd. Ze zijn bij BH nog bezig uit te zoeken hoe ze het gaan implementeren en wat de gevolgen er van zullen zijn per regio. Maar als het actief is zal het een positief effect hebben op de speelervaring.
De opmars afgelopen jaar was gigantisch. Op steamcharts heeft PUBG zo’n beetje alle records gebroken. Hij zat bijna op 3mln concurrent players en Dota2 is een verre tweede met 864K.
De upgrade heeft echte goede impact op FPS bij mij. Ik speelde op 1440p altijd rond de 30 - 60 fps met settings op low. Nu staat alles op high en haal ik eerder 50 - 80 fps. Serieus verschil !

[Reactie gewijzigd door SmokingSig op 22 december 2017 14:59]

Ik verbaasde me er eerlijk gezegd over om te lezen dat deze game op de PC uit de Early Access fase is. Heb de game zelf niet (gespeeld), maar als ik de reviews lees en YouTube filmpjes bekijk is het qua performance nog steeds slecht geoptimaliseerd allemaal. Tot dat verbeterd is laat ik de game dan ook links liggen
Het is nog steeds niet optimaal, maar ten opzichte van een paar maanden geleden is de performance nu geweldig. voorheen moest ik blij zijn met 40 FPS op de laagste settings met mijn GTX960. Nu kom ik toch al in de buurt van de 70-80 FPS met de settings iets omhoog geschroefd en een langere view distance.
Ik denk dat dit spel zeker wel potentie heeft al heeft het nog wel een lange weg te gaan qua optimalisatie.
Ik denk dat dit spel zeker wel potentie heeft al heeft het nog wel een lange weg te gaan qua optimalisatie.
Dus de game is eigenlijk nog niet af? :9

Ik vraag mij af of het niet gewoon een marketing spelletje is, early access en de 1.0 versie.
Dat ze gewoon gezegd hebben: We hebben een acceptabele versie, dus einde early access. Om niet dezelfde reputatie te krijgen, als een game zoals Dayz.
En om bijv. een reden te hebben om de prijs omhoog te zetten? (Weet niet of ze dat gedaan hebben/ gaan doen).

De performance heeft idd grote stappen gemaakt, dat ontken ik zeker niet. Speelt een stuk soepeler _/-\o_
De game is ook verre van af. Ze hebben altijd gezegd dat als de game een bepaalde status bereikt (lees bepaalde functionaliteiten bevat) en de performance een bepaalde treshold bereikt dat ze dat als acceptabele versie voor een 1.0 zouden zien. Dat de game nog niet af is, is logisch. Het is ook niet zo dat de ondersteuning stopt nu ze 1.0 bereikt hebben.

De rubberbanding komt door de engine update. Ze zijn van versie 4.1.4 naar 4.1.6 gegaan oid. Iets in die trend, correct me if I am wrong. Maar de oorzaak ligt dus niet bij de servers maar bij de game engine. Daar weten ze vanaf, echter zijn ze nog altijd niet helemaal overuit wat nou precies de oorzaak is. Maar ook daar word aan gewerkt.

Voor meer informatie op dat gebied: https://www.reddit.com/r/...rendan_greene_said_in_h3/

Overigens draai ik op de nieuwe map praktisch stabiel 120 fps. Waar ik op het begin tevreden mocht zijn met net 60, en laterna in de EA met zo'n 80-100. Tuurlijk heb ik nog wel wat dips hier en daar, ook afhankelijk van hoeveel actie er om je heen gebeurd (red zone etc.) maar in mijn ogen draait ie eigen verbazingwekkend goed.
Zal wel zijn zodat het GOTY awards kan winnen.
Dus de game is eigenlijk nog niet af? :9
Ik denk inderdaad dat de game nog niet af is. :)
IMHO had het nog even in early access moeten staan. Maar dit zal inderdaad wel met de prijs te maken hebben. Dit lijkt tegenwoordig een beetje "mode" te worden op Steam. Al gooien vele developers bij deze games de handoek in de ring verwacht ik dat we bij PUBG nog wel verschillende patches/updates gaan krijgen.
Wanneer is een game wel af?

De lag en netcode verdienen nog wel wat verbetering. Qua functies en mogelijkheden in het spel is de huidige versie wel wat veel mensen en ook de ontwikkelaar voor ogen hadden. Ze werken hard en komen frequent met (grote) updates. Mijns inziens zijn ze zeker uit de EA fase.

Persoonlijk hekel ik altijd wel de eerste vijf minuten van de game waarbij de rubberbanding nog wel erg is. Alles spawnt voor iedereen en gezien de grootte van de map kan de game dat nog niet helemaal aan. Naarmate de game vordert gaat het steeds soepeler.

Qua prijs denk ik niet dat het ermee te maken heeft. Deze is niet verhoogd.
Ok had toch altijd al wel zoon 80-90 fps en in steden 60+ ook met een 960.
Hij is nu in de aanbieding voor 16/17 euro ofzo, en geloof mij het is alle behalve een miskoop. Ik beleef echt gigantisch leuke tijden wanneer ik met vrienden speel. Lach me soms de spreekwoordelijke ballen uit de broek :D
Waar dan? Bij Steam is de game nog steeds (afgerond) 30 euro.
https://www.gamesdeal.com...eam-cloud-activation.html

code GDCHRISTMAS

Weet niet of ik hier mag linken maargoed tis geen illegale site.

[Reactie gewijzigd door piertje1984 op 22 december 2017 13:00]

Super, dank! Speel al tijden lang League of Legends en voor dit prijsje toch maar eens kijken of PUBG ook leuk is.

Edit: bij deze tent moet je je Steam account info invullen om de game te activeren...dat vertrouw ik niet.

[Reactie gewijzigd door Cartman! op 22 december 2017 15:17]

Sorry dat wist ik niet. Heb er zelf al meerdere dingen gekocht maar niet op die manier :(
Same here. Ik vertrouw het ook niet. Zomaar je Steam login geven is vragen om problemen. Toch vreemd als piertje1984 dit nooit eerder heeft ervaren op deze site. Waarom dan nu ineens wel?

Edit: Waarom zou gamesdeal.com mijn Steam login nodig kunnen hebben?

Edit2: Ik heb besloten het toch te doen op een 2e Steam account waar weinig spellen op staan, moest zelfs de code van Steamguard geven. Maar......het is gelukt. PUBG staat erop. Het is wel zaak direct daarna de autorisaties van alle devices behalve degene waar je op werkt in te trekken en tevens je wachtwoord te wijzigen. Dan kan er met geen mogelijkheid nog iemand bij.

Edit 3: De Steam cloud activation methode wordt gebruikt om Steam games uit andere landen op je account te zetten. Een normale registratie met code zou niet werken.

[Reactie gewijzigd door -Moondust- op 24 december 2017 20:52]

Thx voor de tip. Toch maar is kijken of het wat is! Ik neem aan dat de nieuwe map geen of ander dlc is haha
Kan helaas geen aankoop doen. Meerdere browser gebruikt maar kom niet voorbij checkout -.-
Dikke zever in pakjes kom van 60 fps en nu haal 'k vlot 125-130 fps. Enigste probleem die soms opduikt is lag, maar dit is door de combinatie van kerstverlof + mensen die de game kopen als kerstcadeau+ nieuwe update.

Echt dit spel had wel wat problemen, maar nooit extreem erg als andere early acces games. En nu werkt het spel echt wel vlot en naar behoren. En die lag gebeurd nu vooral op prime time, en ga wel opgelost geraken
Ik heb ook stevige framedrops nog hoor.

Is toevallig een clean install en laat ons zeggen dat het aan men systeem niet zal liggen.
2 x 1080ti (performance single card > SLI), een zooi geheugen en een Threadripper 1950X.

Er is wel een aanzienlijke verbetering tegenover vorige maand. Merkte het al op de testserver maar wegzakken soms naar 40fps is toch echt wel absurd :)
Nu speel ik op 60fps, maar framedrops heb ik niet echt met mijn Ryzen 1700 en 1080ti. Wel rubberbanding en server lag maar mijn fps is echt stabiel.
Veel games hebben problemen op nen sli setup, ken er al veel die zo'n setups afgezworen hebben. Ben er zelf één van. Geef mij maar één goeie kaart, hier zo'n 125 fps op nen gtx 1070 en i5 processor. En ja de fps is stabiel.
Verbaas u vooral, inmiddels heb ik al ruim 200 uur HEEL VEEL fun gehad met deze game, en wordt hij ongelofelijk doorontwikkeld.

Mensen zoals u die de mening al klaar hebben terwijl ze niet eens de game gespeeld kunnen we missen als kiespijn.
Het aantal verkochte spellen spreekt voor zich lijkt me.

Fijne kerst :)
Nou nou wat een vijandige reactie. Ik doe altijd onderzoek voor ik een product aanschaf, of dat nou een game, gitaar of speakerset is. Dat is zo vreemd toch niet?

U ook fijne feestdagen.
Ik moet deze persoon hierboven wel gelijk geven. Als een game nog niet af is moet het ook niet uitgebracht worden, zo simpel is het gewoon. Daarnaast hoeven de verkopen nog niets te zeggen. Het zou theoretisch gezien ook gewoon troep kunnen zijn, maar waar veel mensen toch lol aan hebben.

'Hij wordt ongelofelijk doorontwikkeld', maar daar had allemaal wel wat meer vaart in mogen zitten hoor, als je het mij vraagt. Ik speel het zelf niet veel, maar ik heb toch ongelofelijk lang moeten wachten op een nieuwe map. Er blijken verder veel performance issues te zijn, en een simpel ding als het klimmen over muurtjes ed. liet ook enorm lang op zich wachten.
Een half jaar is lang tegenwoordig?
Kijk eens naar de development van DayZ, en klaag dan nog eens over een half jaar.
Ik heb nog nooit zo snel een spel uit early access zien komen.
Deze 1.0 versie voelt ook totaal niet beter dan de early acces versie, het is super laggy, je loopt, en wordt weer paar meter terug teleporteerd, niet te doen
Dan ligt of http://steamspy.com/app/578080 heel erg achter met de cijfers of pubg telt ook de refunds mee?
Ik gok dat daar de xbox sales niet in meegenomen zijn.
Ik twijfel al 2 maanden om Pugb aan te schaffen. Hoe is pugb solo zonder een squad? Werkt het schieten lekker?
Het schieten werkt zeker lekker, hangt er natuurlijk ook vanaf wat je gewend bent.
PUBG solo is leuk, duo en squad ook.

Al 2 maanden twijfelen over een game van 30 euro.. gewoon aanschaffen die hap!
Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar 30 euro voor honderden uren spelplezier lijkt me niet duur.
Via Steam kan je een spel geloof ik ook 2 uur proberen, bevalt het niet dan mag je je geld terugvragen.
Het ging me er meer om dat ik 30EU veel geld vind voor een spel die bijna al zijn assets heeft gekocht en vervolgens een spel heeft gemaakt wat vol met bugs zit/zat. 30EU voor early acces.. voor dat geld heb je een AAA game incl singleplayer.
Nee die games kosten meestal 60EU. Pubg verkeert op dit moment in een goeie staat en is de 30EU zeker waard.
Ik heb persoonlijk niet zoveel last van bugs gehad eigenlijk, heel soms een vastloper maar gemiddeld minder dan 1 crash per 10 uur spelen denk ik.
Sinds de 1.0 release is er wel de 'rubber banding' gedurende de eerste minuut van de ronde.
Dit is vervelend maar ik verwacht wel dat ze hier mee aan de slag gaan.

Al met al vind ik het terecht dat ze uit early access zijn, het is een volwaardig spel.
IMHO de 30 euro waard, doe met deze informatie wat je wilt :)
Ik vind solo niet zo leuk omdat als je ten prooi valt aan een camper, het meteen einde oefening is. Squads met randoms is ook een speciaal soort wanhoop. 'Buddies' zijn wmb een vereiste voor deze game.
het spel is enorm gehyped, niet realistisch ten opzichte van de gameplay vind ik. Na een paar uurtjes heeft een gemiddelde speler het wel weer gezien.
Na een paar uurtjes heeft een gemiddelde speler het wel weer gezien.
Hier een gemiddelde speler. Kom meestal wel in de top 10, maar een chicken dinner nog nooit gehad.
Ik speel het spel met heel veel plezier al heel wat uurtjes.

Je speelstijl aanpassen aan de situatie is een vereiste en dat maakt het spel zo leuk en uitdagend. Soms rush ik lekker door en soms moet ik al kruipend de rand van de cirkel zien te bereiken wil ik niet gespot worden.

Kortom: voor die 30 euro is het meer dan waard. En anders kan je het spel binnen 2 uur retourneren als je het toch niet wilt (al denk ik dat je die 2 uur zo voorbij bent, zo verslavend leuk is het :) )
Blijf het een erg fijne game vinden, zeker als je met een goede squad speelt is het ontzettend fun.

Momenteel ervaar ik nog wel stevige lag early game maar kan imho niet echt anders aangezien de servers nu echt absurde pieken zullen hebben van actieve spelers door de patch.

Hopelijk komen ze snel met verdere optimalisatie voor GPU's en nog wat extra maps.

Voor mij is het alleszins lang geleden dat ik +270u in een game heb gestopt en het nog niet beu was.

Ik vind, desondanks ik wel fan ben, het wel nog steeds een Béta. Uit early access komt over alsof ze het als een game beschouwen die ze 'af' vinden. Er is wel nog stevig wat werk aan de winkel :)

[Reactie gewijzigd door JacobsT op 22 december 2017 10:47]

Elke ronde is het spel compleet anders. Dat maakt het superleuk. Alleen de wijzigingen in de physics en ballistics zetten me telkens op het verkeerde been.

Daarnaast zijn er steeds meer spelers die echt krankzinnig goed zijn. Headshots binnen een halve seconde vanaf 300 meter op ironsight.. bizar. Het lijkt wel of ze een aimbot gebruiken.
Euhhm, er zijn er gewoon nog zat cheaters, 1 shot headshots van 300 meter zonder scope zeker nu met de nieuwe ballistics is gegarandeerd een aimbotter.
Aha, ik dacht dat ze cheaten inmiddels onmogelijk gemaakt hadden. Dank voor de boost in zelfvertrouwen! ;-)
inderdaad deze game is VER van af, helemaal VERRRR van e-sports ready lol, zover zullen ze het nooit halen denk ik.
Anoniem: 221563
22 december 2017 10:54
Gameplay lijkt me lachen maar zolang het nog zo'n drama is op de Xbox laat ik hem vrolijk liggen. Heb alleen het idee dat het nog een hele lange tijd kan duren voordat het goed en stabiel draait, als dat überhaupt ooit gaat gebeuren.
Willen ze de game goed draaiend krijgen op de xbox dan zullen ze echt specialisten in huis moeten halen. Want de game play die ik nu gezien heb is echt dramatish slecht.
Ben opzich wel blij ( als pc gamer) dat ze hem ook op de xbox gaan uitbrengen. Dit betekend dat er erg veel game optimalisatie plaats zal vinden, en deze nieuwe technieken zullen ook hun weg naar de pc versie vinden ( teminste dat lijkt mij zo).
De meeste issues komt doordat het spel op een normale (7200rpm) hard disk staat geïnstalleerd, dit is ook de reden waarom het interieur van huizen lange tijd nodig heeft om te renderen.

Wil je het spel soepel spelen (30fps en server rubberbanding) dan dien je het spel toch op een externe ssd te installeren of als je het echt goed wilt doen, je xbox open maken en je hdd clonen naar ssd en deze vervangen (geld alleen voor xbox one x/ xbox one gebruikt sata2)

Zelf heb ik namelijk geen last van rendering problemen of tijdens een gun fight dat alles zwaar lagged.
(heb een 1tb ssd intern in xbox one x)
Ik vind het spel prima spelen op de One X. De problemen zitten met name in de lobby, maar dat vind ik niet erg. Alleen zou ik wel graag de controls aan kunnen passen en vind ik gewoon de manier van bewegen wat krom, maar dat maakt de fun er toch op eoa manier niet minder om.
Ik moet zeggen dat hier nogal een beetje lukraak met de informatie wordt omgesprongen. Het hebben van een spel wil niet automatisch zeggen dat je een speler bent (oftwel verkoop =/= speler). Ik heb bijvoorbeeld bijna 300 games in mijn steamlijst maar speel daar echt maar een handje vol van. Kijk ook naar WoW. Er zijn werkelijk tientallen miljoenen exemplaren verkocht maar de playerbase is toch echt een stuk lager. Ik verwacht dat het bij PUBG iets soortgelijks is. Ja ze zullen miljoenen spelers hebben maar 30 miljoen durf ik wel een wedje op af te sluiten dat ze niet hebben.
Het spel is enorm vermakelijk om te spelen met wat vrienden, maar oh oh oh wat een lag en rubber banding, zeker op de nieuwe map.

Ik houd wel van een beetje matte zodra je direct uit het vliegtuig in een hotspot springt, maar 9 van de 10 keer heb je het gevoel dat je dood gaat door de slechte performance van de server. Vaak lijkt het alsof er een timing issue bestaat tussen jou en de gene waar je mee vecht. De replays zijn ook niet echt veel waard omdat je daar meestal ziet dat er een meter of 2 achter je geschoten wordt en je er toch dood door gaat.

Hoop te optimaliseren nog!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee